Doorgaan naar content

Voor wie

  • BE4YOU2 is er voor mensen vanaf 18 jaar die opgegroeid zijn of opgroeien in kwetsbare en complexe opvoedsituaties, wat heeft geresulteerd in betrokkenheid van de Jeugdzorg.

  • BE4YOU2 is er voor professionals die te maken hebben met deze jeugdigen en volwassenen.

  • BE4YOU2 er voor uitvoerende organisaties op het gebied van hulpverlening en onderwijs en in het sociaal domein, organen voor belangenbehartiging van mensen uit de jeugdzorg, en relevante advies-en beleidsorganen, ten behoeve van kennisbevordering en beleidsvorming over emancipatie en empowerment van ‘gebruikers’ van Jeugdzorg.

Ervaren Jaren

Het trainingsprogramma Ervaren Jaren maakt gebruikt van de door ons -samen met deelnemers- ontwikkelde methodiek Experience Power en is bedoeld voor mensen die willen werken met hun ervaring. We hebben twee groepen.

  • Ervaren Jaren: gericht op het hervinden van de eigen kracht in het eigen verhaal.

  • Ervaren Jaren Senior: de eigen kracht blijft centraal staan, en er komt meer accent op het eventueel professioneel inzetten daarvan.

Lees verder bij Experience Power en

Bijeenkomsten voor lotgenoten geweld in de jeugdzorg

Sinds 2021 hebben wij lotgenotenbijeenkomsten specifiek voor mensen die ervaringen hebben (gehad) met geweld in de jeugdzorg. Dit zijn doorlopende groepsbijeenkomsten van maximaal 8 deelnemers. Helaas komen deze groepen medio 2024 te vervallen i.v.m. de subsidiestop voor Lotgenoten Commissie De Winter. Inschrijven is niet meer mogelijk. De reguliere bijeenkomsten Ervaren Jaren blijven gewoon doorgaan.

Praktische informatie

Een bijeenkomst Ervaren Jaren vindt maandelijks plaats, duurt ongeveer 4 uur en wordt begeleid door professionele en ervaringsdeskundige coaches. Idealiter blijft de groep één geheel, maar instromen is mogelijk. Er is altijd een voorgesprek om samen te kijken of deelname de meest geschikte stap is.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Stichting Fynder in de Kroon, Schiemond 20 3024 EE in Rotterdam. (dekroonrotterdam.nl). Lunch is inbegrepen en reiskosten worden vergoed.

Mail ons voor meer informatie en aanmelden