Doorgaan naar content
experience-power.jpg

Experience Power

“Er zijn veel verschillende manieren waarop we het verhaal van ons verleden aan onszelf kunnen vertellen. Door aandacht te besteden aan wat ons geholpen heeft om te kunnen overleven, kunnen we onszelf gaan respecteren en aan ons ingewikkelde verleden denken met een gevoel van trots in plaats van spijt (Banning, 2005)”

Door de ervaringen van de deelnemers aan onze bijeenkomsten Ervaren Jaren als kracht- en kennisbron in te zetten hebben we sinds 2011 aan de methodiek Experience Power gebouwd. 

Experience power gaat uit van de sterke kanten van de mens en vier leerlijnen staan centraal. 

  1. (Fysiek) integriteit: jezelf en de ander veilig houden.                                               

  2. Duurzaamheid: veilige en voedzame relaties met anderen.

  3. Levenskunst en Filosofie: wat te doen met wat is gebeurd, wat is de kracht ervan?

  4. Gezonde levenswijze: sport en kunst: hoe kan ik mij uitdrukken?

Ervaren Jaren

Het trainingsprogramma Ervaren Jaren is bedoeld voor mensen die willen werken met hun ervaring. Deelnemers gaan (nieuwe) betekenis geven aan hun ervaringen uit heden en verleden, waardoor de ervaringen een bron van kennis en kracht kunnen worden. De training helpt om iemand dat andere verhaal te laten ontdekken, waarmee hij zichzelf kan zien als iemand die actief bezig is geweest zijn of haar eigen situatie te veranderen. “Ervaren Jaren” is er voor mensen tussen de 18 - 100 jaar.  Deelnemers brengen (ook) zelf hun thema’s in. Vaak gaat het bijvoorbeeld over rouw en verlies, stigma's, talent en veerkracht, hulpverleners: “the good and the bad ones” .

Met Ervaren Jaren als opstap kunnen deelnemers in vervolgbijeenkomsten leren de eigen ervaring professioneel in te zetten als Ervaringscoach/co-trainer of maatje.

Lees meer over Ervaren Jaren en Experience Power

Praktische informatie

We hebben twee groepen.

  • Ervaren Jaren: gericht op het hervinden van de eigen kracht in het eigen verhaal.

  • Ervaren Jaren Senior: de eigen kracht blijft centraal staan, en er komt meer accent op het eventueel professioneel inzetten daarvan.

Een bijeenkomst Ervaren Jaren vindt maandelijks plaats, duurt ongeveer 4 uur en wordt begeleid door professionele en ervaringsdeskundige coaches. Idealiter blijft de groep één geheel, maar instromen is mogelijk. Er is altijd een voorgesprek om samen te kijken of deelname de meest geschikte stap is.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Stichting Fynder in de Kroon, Schiemond 20 3024 EE in Rotterdam. (dekroonrotterdam.nl). Lunch is inbegrepen en reiskosten worden vergoed.

Mail ons voor meer informatie en aanmelden