Doorgaan naar content

BE4YOU2 bestaat sinds 2011. Wij zijn er voor jeugdigen en volwassenen die als kind uit huis zijn geplaatst of anderszins met jeugdzorg te maken hebben (gehad).
Wij vinden dat er veel te leren valt van opgedane ervaringen. Bij ons staan levenservaring en het omzetten daarvan naar deskundigheid en kennis centraal. BE4YOU2 biedt een platform voor ervaringsdeskundigen én professionals, waarin een ieder vanuit eigen perspectief en kennis bijdraagt aan de kracht en deskundigheidsbevordering van de ander.

Het team van BE4YOU2 bestaat uit ervaren coaches, trainers en adviseurs, die allen ervaring hebben met jeugdzorg: als kind/jeugdige, als ouder en/of als professional. Wij kennen de jeugdzorg van binnenuit en vinden daarin onze betrokkenheid om vorm en inhoud te geven aan waar BE4YOU2 voor staat. Ook werken wij met vrijwilligers die hun ervaring met jeugdzorg met ons delen.

 Het huidige team vind je hieronder. 

Marlene  van Steensel is oprichter van BE4YOU2. Zij is betrokken als trainer bij de bijeenkomsten van Ervaren Jaren, en bij het onderzoek naar misstanden in De Glind. In het dagelijks leven is zij verbonden aan de hogeschool NCOI (Social Studies, toegepaste psychologie en coaching). In juni 2023 verscheen haar debuutroman De Erfschat. Een spannend verhaal over jeugdzorg, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Voor meer informatie en/of boekingen voor presentaties kunt u terecht bij haar eigen website Marlene van Steensel. Zie ook LinkedIn.

Meer lezen over De Erfschat.

img-20231127-wa0009-1701193634.jpg

Sheila Kroon is jurist, mediator, bewindvoerder en executeur vanuit haar eigen bedrijf Kroon Juridische Hulpverlening en Bewindvoering. Zij studeerde bedrijfsrecht aan de Erasmusuniversiteit. Zij is bestuurslid van BE4YOU2.

sheilakroon.png

Miko Serko Mamoribo Carels heeft veel ervaring in het werken met jongeren en het opzetten van netwerken onder andere bij JongWijs en Power4Youth. Hij heeft zijn eigen coachingspraktijk Mamoribo Coaching, en is betrokken bij Q for Children. Bij BE4YOU2 is hij een van de ervaringscoaches bij Ervaren Jaren. Zie ook LinkedIn.

miko.png

Elzo Niemeijer is manager bij welzijnsorganisatie Delft voor Elkaar. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de jeugdzorg. Hij is lid van het bestuur van BE4YOU2 en wordt als trainer ingezet voor o.a. de training Van Maatje tot Meester.

elzo-1691942069.png

Yvonne Kooijman is bestuursvoorzitter van BE4YOU2. Zij is kinder-en jeugdpsycholoog. Zij werkte o.a. 20 jaar in een instelling voor jeugd-en opvoedhulp,  als uitvoerend behandelaar en als beleids-en onderzoeks medewerker.

profielfoto-website.jpg

Lily Monori van Dijken is coach bij BE4YOU2/Ervaren Jaren. Zij is auteur van het boek ‘Het verborgen meisje‘, haar autobiografie met als rode draad pleegzorg. Zij heeft de award voor Vrouw in de Media 2022 van provincie Utrecht gewonnen. Haar tweede boek ‘De zichtbare vrouw’ is verschenen in november 2023.

lnrd210805_lmvd-5.jpg

Willeke Toes heeft veel ervaring in het omzetten van negatieve ervaringen in de jeugdzorg naar positieve ervaringen in het heden. Willeke heeft als moeder ook de ervaring om met valkuilen in het ouderschap om te gaan. Bij BE4YOU2is zij een van de ervaringscoaches bij Ervaren jaren.

312ea7c810de4388a725c1cd915edbb5.jpg